Moravští umělci v Karviné

KARVINÁ (jan). V Galerii Zdravého města v budově karvinské Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity bude zítra slavnostně zahájena prodejní výstava členů Sdružení výtvarných umělců moravských. K vidění i zakoupení jsou pro návštěvníky připravena malířská, sochařská i grafická díla. Výstava potrvá do 3.listopadu a vyjma sobot a nedělí je přístupna denně od 8 do 16 hodin.

Nová expozice v Galerii Zdravého města nabízí návštěvníkům různorodá díla

KARVINÁ (jc) - Galerii Zdravého města ve foyeru Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity v Karviné v těchto dnech zdobí obrazy, skleněné objekty, návrhy pečetí a další zajímavá výtvarná díla malířů pocházejících z jižní Moravy.

Nedávno otevřená ecpozice nabízí různorodá díla, z nichž si může vybrat každý podle svého gusta. Sdružení výtvarných umělců moravských, které má za sebou již velmi dlouhou a bohatou minulost, se v Karviné v takovémto složení objevuje poprvé. Na návštěvníky čekají díla z oblasti malby, sochařství i grafiky. Grafiku zde zastupuje pouze Miroslav Bravenec, se skleněnými objekty přijel Jan Gajdoš, keramiku představuje Ivan Hodonský. Otilie Šuterová-Demelová ukazuje svá sochařská díla. Nejpočetněji jsou zastoupeni výtvarníci vyjadřující se malbou: František Hodonský, Jaroslav Jeřábek, František Květoň, Karel Novák, František Nikl, Jarmila Přibylová, Blažena Uiberlayová. Kombinovanou techniku zastupuje Josef Kiesewetter. Velkému zájmu návštěvníků se těší také zajímavé návrhy medailí, jejichý autorem je André Vícha

Výstava je prodejní. "Výtěžek výstavy bude věnován na projekt My pomáháme kultuře, kultura pomáhá dětem," uvádí pořadatelé Nadační fond Zdravé město, Rada zdraví města Karviné, Nadační fond Dítě a ovzduší, Slezská univerzita. Výstava potrvá do 3.listopadu a je přístupná denně kromě sobot a nedělí od 8.30 do 16 hodin.